Cultuur burgemeester Jaap Harmsen vertelt….

het noaberhuus hellendoorn Jaap Harmsen

De blog op de facebook pagina “Cultuur Caravaan” van Jaap Harmsen…

 

Het is alweer een tijd geleden dat ik een verhaaltje heb geschreven over het culturele leven. Desondanks heb ik in de afgelopen periode weer veel meegemaakt op cultureel gebied.

Op maandagavond 3 december 2018 was ik aanwezig bij de bijeenkomst van het cultuurteam. Het team dat bestaat uit inwoners en raadsleden. Het is heel mooi om te horen wat alle cultuurliefhebbers in deze korte tijd hebben bereikt. En dat allemaal vrijwillig! Bijvoorbeeld bij de groepjes ‘Cultuurpret voor een klein budget’ en ‘Kunst in de openbare ruimte’. Geweldig om het enthousiasme te zien en te horen.

Maar dit is zeker niet alles. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen, ‘cultuur is altijd dichtbij’. Zo heb ik bijvoorbeeld een buurvrouw die fantastisch kan schilderen. Ze heeft meegedaan met “Eigen Oogst” en in de maand maart kun je de schilderijen van Ilonka Pultrum, dat is namelijk mijn buurvrouw, bewonderen in Het Huis van Cultuur en Bestuur. Op de foto (onderaan dit bericht) staat ze tussen twee van haar schitterende schilderijen.

Zo dichtbij is het vaak. Want ik weet, hoewel het al een tijdje geleden is, dat een buurman uit mijn straat een prijs heeft gewonnen bij een korte verhalen wedstrijd. En dan woont er ook nog een Sofa Rocker (band) bij mij in de straat. Dus je ziet, cultuur is nooit ver weg.

Onlangs ben ik uitgenodigd mee te kijken en wellicht mee te doen met het Dialectcafé in het Noaberhuus in Hellendoorn. Een nieuw initiatief van Stichting Helders Bloei om verschillende culturele dingen te organiseren voor zowel jong als oud. Ik heb informatie gekregen van de initiatiefnemers, en ik moet zeggen, het lijkt me prachtig om hier een bijdrage aan te mogen leveren.

Zo zie je maar dat naast de ideeën die aan het begin van 2018 door de CultuurCaravaan zijn opgehaald, er zeker ruimte is voor nog meer initiatieven. Hoe je het doet, doet er niet toe. Maar doe en beleef het. Cultuur! Heb je zelf een goed idee, maar weet je niet goed hoe je verder moet. Stuur dan een e-mail naar cultuurcaravaan@hellendoorn.nl.

Groet en wie weet tot ziens,

Jaap Harmsen