dialectcafé het Noaberhuus

Beste liefhebber van de streektaal,
Het dialectcafé in het Noaberhuus is weer terug! We beginnen op woensdagavond 23 november a.s. een nieuwe reeks meteen met een uitsmijter:


A’j liever plat wilt proaten
met Herman Kampman en Jan Nieuwold.
Kampman & Niewold beginnen de avond met een korte impressie over het boek ‘Humor en verhalen rond de Piepe’, waarbij Jan Niewold het lied van de fabrieker zal laten horen, gevolgd door een ode aan één van de bekendste maatschappelijk werksters bij de KSW: Juffrouw Smit.

Vervolgens zal Kampman een tipje oplichten over zijn vlotte geboorte aan de toenmalige Parallelweg in Hellendoorn. Omdat schrijver Kampman naarstig op zoek is naar oude raadsels en gezegden, zal hij een beroep doen op de aanwezigen om hieraan mee te werken zodat ze kunnen worden toegevoegd aan de lange lijst die hij inmiddels heeft verzameld.


Na de pauze vertelt Herman Kampman hoe het eten van een gehaktbal er bij hem thuis aan toe ging, deelt hij mee een hekel te hebben aan bejaarden en legt hij uit hoe het bevolkingsonderzoek bij iedereen vanaf 55 jaar het beste kan worden uitgevoerd. Hierna kijken Kampman en Niewold terug op hun jonge jaren, ondersteund met muziek uit die tijd, tevens reden voor Kampman om zijn tekortkomingen op muzikaal gebied nog eens uit te leggen.


In verband met de beperkte plaatsruimte graag even aanmelden via e-mail: dialectcafehellendoorn@gmail.com of bel 06 18306169.
Wij kijken er naar uit je weer te zien in het Dialectcafé Noaberhuus.


Warkgroep Dialectcafé. Woensdag 23 november 2022. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) Toegang gratis