Helders Bloei beheert nu het Noaberhuus

het noaberhuus hellendoorn HeldersBloei_logo

HELLENDOORN – Een nieuwe stichting, Helders Bloei geheten, heeft het beheer van het Hellendoornse dorpshuis het Noaberhuus overgenomen van de stichting De Welle. Die was het afgelopen jaar 2018  tijdelijk verantwoordelijk voor het gebruik van het gebouw aan de Dorpsstraat.

Helders Bloei zegt veel goede ideeën te hebben om de toekomst van het dorpshuis in het moederdorp te garanderen. Het is de bedoeling dat het Noaberhuus een levendig hart van het dorp Hellendoorn blijft, waar jong en oud elkaar bij allerlei activiteiten kunnen ontmoeten. Inmiddels gebruikt Zorgaccent sinds 15 december jongstleden ook een ruimte in het pand. Andere organisaties zijn ook welkom om aan te haken.

Verder zijn er diverse vaste activiteiten, wekelijks dan wel periodiek, in het Noaberhuus: warm eten op de vrijdag, bloemschikken, biljarten op de maandagmiddag, kaarten en vergaderingen. Het gebouw kan ook gebruikt worden voor huwelijksvoltrekkingen. Dat gebeurde in 2018 tweemaal. Helders Bloei zegt nog op zoek te zijn naar vrijwilligers die de diverse activiteiten gaan begeleiden. Meer info: hetnoaberhuus.nl

Persbericht en bron van Tubantia.nl