Reünie De Bar

Reunie De Bar Het Noaberhuus Hellendoorn

Oude tijden, zoals op deze foto met dj Rex Raino, herleven straks als ‘De Bar’ weer voor één keer open gaat. Ria en Henk hopen dat veel medewerkers en bezoekers van toen de weg nog vinden en er samen met hun een gezellig feest van maken. Ze richten een foto-expositie in en iedereen die foto’s aan wil leveren kan dat via Ria en Henk doen. Ze hebben bijvoorbeeld al foto’s van voetbalteams die gevormd werden en diverse sfeerbeelden van binnen e (Foto: Willem Kappert)

‘Vijftig jaar geleden begon onze hechte vriendschap’

In 1969 bedacht een groepje jongeren dat het leuk zou zijn een uitgaansgelegenheid in het dorp Hellendoorn te hebben. Vanuit de Hervormde Kerk was er wel een ‘club’, in de Leerkamer, maar deze jongeren hadden behoefte aan iets anders.

door Annemieke van Ipenburg

Hellendoorn – Herman Kampman was cultureel medewerker bij de stichting Hellendoorn, die na de opening van het gemeentehuis in Nijverdal het beheer van het Noaberhuus kreeg, en heeft ze op weg geholpen. Henk Meijerink en Ria Jannink raakten via de ‘De Bar’, zoals de club genoemd werd, goed bevriend en willen na vijftig jaar de mensen van toen nog wel eens terug zien. “We hebben al behoorlijk wat aanmeldingen,” vertelt Ria, terwijl ze namen vergelijkt met Henk. Diverse namen vliegen over tafel en het verbaast mij hoeveel ze er na zo lang nog kennen. “We hadden een redelijk hechte vriendengroep en dat is eigenlijk altijd zo gebleven,” zegt Henk. “We drinken nog elke eerste zondag van de maand samen koffie met een aantal. Het was altijd gezellig in De Bar, maar het ging wel regelmatig ten koste van ons schoolwerk. Wij waren er elke vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag en dan doordeweeks verdienden we een zakcentje bij door bardiensten te draaien als er andere activiteiten in het Noaberhuus waren.” “Ja, dan zat ik achterin de keuken mijn huiswerk te maken,” vult Ria aan. “Dat kun je je nu niet meer voorstellen, dat een jong meisje daar alleen is en moet afsluiten.”

Even zijn ze terug in de tijd.

Vriendschappen en relaties

De jongeren die er kwamen vormden hechte vriendschappen en er ontstonden zelfs relaties. “Ik heb mijn vrouw Henny daar leren kennen,” zegt Henk. “Sommige meisjes die bij Krönnenzommer werkten, zaten daar intern en gingen uit in ‘De Bar’. Henny ook. Wij zijn al bijna 50 jaar samen. Er kwam ook veel jeugd uit omringende plaatsen. We hebben veel mooie momenten beleefd en het lijkt ons leuk al die mensen weer eens te zien. Te praten over de acties die we gevoerd hebben. De singeltjes die bij opbod verkocht werden.”

Reünie De Bar

De reünie van De Bar vindt plaats op 29 februari 2020, van 20.00 tot 0.00 uur. Iedereen die er bij wil zijn, kan zich aanmelden via Henk (henkenhenny@home.nl) of Ria (riajannink@gmail.com). De toegang is gratis, maar consumpties zijn voor eigen rekening en er is ruimte voor een vrije gift.

Bron: https://www.twentsvolksblad.nl/nieuws/algemeen/889180/-vijftig-jaar-geleden-begon-onze-hechte-vriendschap-?fbclid=IwAR3tJ0lOIMUh-0uZ1usO-EalW22Vdv4un1O_R5SOGOlDAaQKs427j8jwUYs